13.5.2013

Kumimatto



Trikoosta ja pyörän sisäkumeista kudotut matot saivat vielä seurakseen tämän kumimaton. Matto on kudottu sisäkumeista ja puuvillasta ja päät on kantattu.



Sisäkumien saaminen kudottavaan muotoon vei monta työvaihetta ja itse kutominenkin poikkesi tavallisempien materiaalien kutomisesta monella tapaa. Kutominen olikin mielenkiintoista ja haastavaakin, ja lopullinen matto oli jännittävää nähdä lattialla, mattona maton paikalla.





Ensi näkemältä käytetyt sisäkumit näyttävät melkoisen samannäköisiltä koko joukko, mutta  kovasti niistä kutoessa löytyy eroja. On harmaampaa, mustempaa, kiiltävämpää, pehmeämpää, joustavampaa ja ohuempaa kumia, ja onpa osa toiselta puoleltaankin vielä eri sävyistä. Ruskeaa, mustaa, harmaata, ruosteenpunaista, on sinisiä ja punaisia raitoja, oransseja paikkoja ja venttiilin reikiä. Lopputulema onkin eläväinen ja muistuttaa kovasti räsymattoa, vaikka ensimmäinen mielikuva sisäkumimatosta olikin musta ja yksivärinen.



Ja niin, tekstejäkin näissä kumeissa tietysti on. Tämä Taiwanissa valmistettu sisäkumi-tuote päätyikin taas raaka-aineeksi, ja uusi tuote onkin ihan (hand)made in finland.
 

Kekseliästä viikkoa!

-Marja

4 kommenttia:

TYLLi odottaa viestiäsi, kirjoita se tähän. Viestisi tulee näkyviin hetken päästä.