15.1.2014

Mattojen hoito ja pesu


Blogiin on juuri lisätty osio "Mattojen hoito-ohjeet", joka löytyy täältä. Sinne on kerätty ohjeita maton hoitoo, pesuun ja varastointiin, jotta mattosi pysyy hyvänä ja tuottaa iloa pitkään.


 Näin peset maton tasopesuna: Valmista pesuliuos sekoittamalla 10 litraan 40'c vettä 20grammaa synteettistä pesuainetta (esimerkiksi OMO). Levitä matto tasaiselle alustalle ja kastele matto haalealla, puhtaalla vedellä. Kaada pesuliuosta matolle ja harjaa raitojen suuntaisesti, enintään 30minuuttia. Huuhtele mattoa puhtaalla, huoneenlämpöisellä vedellä vähintään 10minuuttia käyttäen runsaasti vettä (minimi 20litraa/kg). Kuivaa matto heti huoneenlämmössä tasossa tai siten, että vesi valuu matosta kuteen suuntaisesti. Muistathan, että mattoa ei saa liottaa eikä kuivata auringonpaisteessa.
(Pesuohje Kauhavan Kangas-Aitta oy/trikoomaton pesu
Yleisesti sanottuna: jos matossa on raidat pese se niiden suuntaisesti. Älä liota mattoa. Pese lämpimällä vedellä ja huuhtele huolellisesti. Kuivata tasona tai pitkittäin roikottamalla. Muista, että tummat ja vahvat värit saattavat laskea väriä pesussa, joten pese matto huolellisesti.


 Jos kyseessä on yksivärinen virkattu Alli, voit pestä sen pesukoneessa, mikäli se sinne mahtuu. Valitse pesulämpötilaksi 40'c ja linkoa kevyesti. Venyttele matto muotoonsa ja levitä kuivumaan tasona.


Jos tunnet olosi epävarmaksi maton pesun suhteen, pesetä se ammattilaisilla pesulassa joko taso- tai kuivapesuna.

-Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TYLLi odottaa viestiäsi, kirjoita se tähän. Viestisi tulee näkyviin hetken päästä.