4.6.2014

Mattolaiturin kutsu Ilmat lämpenevät (vihdoin), ja talven matot odottelevat jo pesua. Mattolaituri kutsuu jo, mutta muistathan vielä nämä matonpesuohjeet, jotta mattosi säilyy hyvänä pitkään.Näin peset maton tasopesuna:
Valmista pesuliuos sekoittamalla 10 litraan 40'c vettä 20grammaa synteettistä pesuainetta (esimerkiksi OMO). Levitä matto tasaiselle alustalle ja kastele matto haalealla, puhtaalla vedellä. Kaada pesuliuosta matolle ja harjaa raitojen suuntaisesti, enintään 30minuuttia. Huuhtele mattoa puhtaalla, huoneenlämpöisellä vedellä vähintään 10minuuttia käyttäen runsaasti vettä (minimi 20litraa/kg). Kuivaa matto heti huoneenlämmössä tasossa tai siten, että vesi valuu matosta kuteen suuntaisesti. Muistathan, että mattoa ei saa liottaa eikä kuivata auringonpaisteessa.

(Pesuohje Kauhavan Kangas-Aitta oy/trikoomaton pesu)
 
Kudottujen raidallisten mattojen pesu:
Huolellinen tasopesu raitojen suuntaisesti. Ei liotusta. Kuivaus tasona tai pitkittäin roikottamalla pangon päällä. Huomaathan, että tummat tai vahvat värit saattavat laskea väriä. (Imurointi tarvittaessa. Varastoi puhtaana, kuivana, rullattuna ja valolta suojattuna.)
 
Kudottujen juutti-puuvillamattojen pesu:
Tasopesu. Ei liotusta. Kuivaus tasona tai pitkittäin roikottamalla pangon päällä. Huomaathan, että tummat tai vahvat värit saattavat laskea väriä. (Varastoi puhtaana, kuivana, rullattuna ja valolta suojattuna.)

Virkatujen Alli-mattojen pesu:
Pienet matot konepesu 40'c, isot matot tasopesuna. Ei liotusta. Kuivaus tasona. Huomaathan, että tummat tai vahvat värit saattavat laskea väriä. (Varastoi puhtaana, kuivana, rullattuna ja valolta suojattuna.)
 
Virkattujen Tavi-mattojen pesu:
Tasopesu raitojen suuntaisesti. Ei liotusta. Kuivaus tasona. Huomaathan, että tummat tai vahvat värit saattavat laskea väriä. (Varastoi puhtaana, kuivana, rullattuna ja valolta suojattuna.)

Jos olet epävarma maton pesusta otathan yhteyttä tyllinposti(a)gmail.com tai pesetät maton pesulassa taso- tai kuivapesuna.
 
Mainioita mattolaiturikelejä!
-Marja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TYLLi odottaa viestiäsi, kirjoita se tähän. Viestisi tulee näkyviin hetken päästä.