8.2.2014

Iso matto nro 2Tämä valtava matto kudottiin viime viikolla. Sen koko on noin 180x240cm. Raidoissa mustaa, valkoista, vaaleaa harmaata, keltaista ja vaaleaa sininstä. Raidoitus on suunniteltu asiakkaan toiveiden mukaan. Maton päät kantattu toinen mustalla ja toinen keltaisella mattokantilla.


Tässä matossa on minusta ihan parasta tuo vaaleansininen raita. Pirteä, yllättävä, raikas. Tykkään.


Tässä kuvassa näkyy hyvin raitojen leveys. Leveää on!Näin suurten mattojen kuvaaminen on melko haastavaa työhuoneen puitteissa, joten toivottavasti matosta saadaan kuvaa vielä oikeassa paikassaan.


Kysy lisää omasta suuresta tai pienestä mattounelmastasi osoitteesta tyllinposti(a)gmail.com.

-Marja

2 kommenttia:

 1. Mattonne ovat aivan ihania!
  Olen itse kutonut puilla muutaman vuoden mattoja ja nyt kiinnostuin kuvien maton nähtyäni, että kuinka voi tehdä raitaisia mattoja niin, ettei loimi näy trikoossa lainkaan? Voitko kertoa, vai onko se ammattisalaisuus? Vai tehdäänkö osa matoista kenties koneellisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Yvonne, kiitos kommentistasi! Kuvat hämäävät jonkin verran, loimi näkyy yleensä ainakin vähän. Kuteen peittävyyteen vaikuttaa mm kuteen paksuus ja se minkä verran kudetta on lyöty. Tämä matto on kudottu mattopuilla jossa lyönti tapahtuu puoliautomaattisen mattopuun voimalla, joten matostakin tulee melko paksu ja tukeva.

   Poista

TYLLi odottaa viestiäsi, kirjoita se tähän. Viestisi tulee näkyviin hetken päästä.